Track & trace

Met Rittenmeester Track & Trace heeft u altijd direct inzicht in de locaties van uw voertuigen en medewerkers.

Nadat onze monteur het track & trace systeem in uw voertuig of materieel heeft geïnstalleerd, zendt het track & trace systeem de positie door naar uw account. Hierdoor ziet u direct waar uw voertuigen of materieel zich bevinden.

Hoe werkt GPS?

GPS (Global Positioning System) is een positiebepalingssysteem van de Amerikaanse strijdkrachten. Het systeem bestaat uit een 24-tal satellieten die elk in een vaste baan om de aarde draaien. Elk van deze satellieten heeft een eigen signaal, dat wordt opgevangen door het GPS-systeem, de ontvanger ter grootte van een GSM. Deze ontvanger heeft een soort logboek van de banen die elk van de 24 satellieten beschrijft.

Door op een bepaald moment de positie van de satellieten (die zij door de ruimte zenden) te vergelijken met de tijd op het moment van aflezen, kan de ontvanger exact bepalen waar hij zich op dat moment bevindt. Door immers het snijpunt te nemen van minimaal drie satellieten krijg je een bepaald punt op de aardbol: uw positie. Een vierde satelliet is nodig om de positie nauwkeurig te berekenen, maar hoe meer satellieten des te beter.

Europadekking

Doordat het track en trace systeem beschikt over een roaming simkaart, heeft u standaard dekking binnen alle 28 EU-landen dekking, zonder extra kosten. Daarnaast werkt het systeem provider onafkankelijk. Mocht bijvoorbeeld KPN een storing hebben, stapt het systeem direct over op een andere provider zodat uw track en trace systeem altijd werkzaam blijft en locaties kan doorgeven.

Diefstal en sabbotage

Naast het lokaliseren biedt het track en trace systeem een breder scala aan functionaliteiten. Zo ontvangt u o.a. een bericht wanneer het track en trace systeem wordt losgekoppeld van de accu en wordt u automatisch op de hoogte gesteld wanneer het verplaatst, zonder dat het contact wordt geactiveerd.

 

Meer weten over onze diensten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo speodig mogelijk contact met u op.

Informatie